Astroloji kozmik enerjilerin hayatımıza olan etkilerine dair yapılan çalışmalara verilen addır. Yıldızlar ve gezegenler geçmişteki uygarlıklardan bu güne insanoğlunun dikkatini çekmiştir ve insanlar bu gök hareketlerinin ve yıldızlardan gelen enerjilerin kişi hayatı ve olaylara etkisini hep araştırmıştır. Çoğu uygarlık gökyüzündeki hareketlerin insan davranışlarına dolayısıyla olaylara tki edebileceğini düşünmüşlerdir.

Bebek doğduğu anda doğum yerinden bakıldığında gökyüzünün durumu ve gezegenlerin pozisyonu onun doğum haritasıdır ve bu harita kişiye özeldir. Doğum anında güneş hangi burçta ise kişinin burcu odur. Yine buna benzer bir şekilde ay hangi burca denk geliyorsa ay burcu hesaplanır. Doğum anında yükselmekte olan burç ise yükselen, alçalmakta olan burç alçalan burç olarak hesap edilir. Tüm bu burçlar kombine bir şekilde o bebeğin kişiliği hakkında ipucu verirler. Eski uygarlıklardan beri bu haritanın bebeğin kişiliği ve kaderi üzerinde etkili olacağına inanılmıştır. Doğum günü Astrolojide kişinin hayatının en önemli günüdür.

​Eski Hint uygarlıkları çocuğun ana rahmine düştüğü anı kendisinin seçtiğine inanmaktadır. Onlara göre ilk doğum ana rahmine düşüş anı ve ikinci doğum çocuğun dünyaya geliş anıdır. Onlara göre çocuk ancak ruhu hazır olduğu ve kabul ettiği zaman hangi koordinatta hangi yıldızların etkisi altında doğmak istediğini aslında kendisi seçer.

​Kainattaki bu hareketler bizim iş, aşk ve ev hayatımızı derinden etkilemektedir çünkü evren tek bir bedendir ve içinde barındırdığı canlı ve cansız varlıklarla beraber organik bir bütündür ve canlı bir varlıktır. Onun içinde cereyan eden en ufak hareket bile bütün kainata etki vericidir ve her şey birbirine bağlantılıdır. Evren tıpkı insan vücudu gibidir, nasıl parmağımız yandığında bütün vücudumuz etkileniyor ve dikkatimiz oraya yoğunlaşıyor ise kainatta meydana gelen tüm olaylar da uzaktaki yıldız ve gezegenleri etkileyicidir. Evren içindeki her organ bir diğerine bağlıdır ve tıpkı dev bir çarkın parçası gibidir. Bu bütün, insanoğlu tarafından tam anlamıyla henüz keşfedilmemiş olsa da evrendeki bu ahenk inkar edilemez. Nasıl bu dev çarkın bir parçasının yerinden oynaması, gevşemesi ya da çıkması koca çarka etki edebiliyorsa evrendeki patlamalar, hareketler ve oluşumlar da evrenin bütünlüğüne etki edicidir.

Astroloji ve diğer gezegenlerin dünyaya etkileri:

​Dünyanın yakınından geçen büyük cisimler ya da kozmik bünyeler de dünyayı rahatsız edebilir ya da etkileyebilir. Çünkü bu cisimlerin Dünyanın yakınından geçmeleri  aslında bizim yakınımızdan geçmeleri demektir. Nasıl yanımızdan biri geçtiğinde onun esintisini hatta titreşimini hissedersek bu kozmik bünyelerin de titreşim ve etkilerini hissetmemek aslında olanaksızdır.

​Dünya, evrende çevresinde milyarlarca hareket ve enerji meydana gelen ufacık bir nokta gibidir. Her gezegenden gelen enerji ve ışınlar birbirinden farklı bileşimler içermektedir. Güneşten gelen enerjiyle Marstan gelen aynı değildir. Her çocuk doğum anında bu gezegen ve uzak galaksilerden gelen enerjilerin farklı bileşim kombinasyonunun etkisi altında dünyadan ilk izlenimini almaktadır. Gökyüzünün bugünkü kozmik durumuyla  yarınki durumu arasında fark vardır dolayısıyla hissedilen enerji kombinasyonu arasında fark vardır. Astrolojinin yapmaya çalıştığı gökyüzünün hayatımıza nasıl etkilerinin olabileceğini anlamaktır.

​Astrolojide en önemli yıldız Güneştir. İnsan egosunu temsil eden bu dev yıldız gayet dinamik ve değişkendir. Her ne kadar sabit bir ateş topu gibi görülse de hareketli ve insan aklının idrak edemeyeceği kadar enerji yüklüdür. Güneş tutulması olduğunda hayvanların hareketlerinde de değişimler gözlenmektedir. Kuşlar, maymunlar ve diğer hayvanlar sessizleşir ve daha yavaş hareket etmeye başlarlar.

​Astrolojiye göre kişinin doğum anındaki gözyüzü durumu ve yıldızların pozisyonu o kişinin kaderi ve yaşayacağı olaylar hakkında bilgi sunmaktadır. İyi bir astrolog kesin olmamasına rağmen o kişinin hangi yaşlarda hayatta nelerle karşılaşabileceğine dair ipuçları vermesi mümkündür.

​Dünya güneş sisteminin bir parçasıdır ve bilinmesi gereken şudur ki tüm Güneş sistemi güneşten doğmuş ve güneş tarafından ayakta tutulmaktadır. Güneşte olup biten her şey dünyayı ve içindeki organik hayatı da etkileyicidir. Güneşte meydana gelen patlamalar ve hareketler  insan hücreleri de dahil dünya ve bütün Güneş sisteminde etki vericidir. İnsanoğlu Güneşten çok uzakta olduğunu düşünse de Güneşten gelen atomlar aslında kanımızdaki elementlere kadar girmiştir ve hepimiz Güneşin parçalarıyız.

Astrolojinin geçmişi:

​Çok ilginç olmasına rağmen Astroloji eskiden bu güne ileri değil geriye gitmiştir. Bugün elimizde kalan bilgiler aslında geçmiştekilerin kalıntılarıdır. Astrolojiye bugünkü bakışımız aslında tıpkı yıkılmış bir binanın ardından o binaya ait kalıntı araştırması gibidir. İnsanoğlu her konuda ilerleme sağlamış olmasına rağmen Astroloji unutulmuş ya da bilimin öne çıkması nedeniyle önemini yitirmiştir. Kimileri tarafından ise sadece bir batıl inanç olarak görülmüştür.

Eski uygarlıklar Astrolojiyi çok daha etkili ve gelişmiş bir biçimde kullanmış ve bu alanda çok ileri gitmişlerdir. Günümüzde ise Astroloji daha çok falcılık gibi görülmektedir ve esasında onu falcılık gibi yapanların sayısı da azımsanamayacak kadardır. Oysaki Astroloji çok daha engindir.