Şans, bolluk, bereket ve zenginlik gezegeni Jüpiter 8 Kasım itibarı ile yaklaşık bir yıl kalacağı Yay burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızda yeni bir dönem açıyor. Jüpiter’in Yay burcuna geçmesinin burçlara etkilerine bakmadan önce birkaç genel konuya değinelim. Büyük iyicil olarak tanımlanan Jüpiter astrolojide şans, kısmet ve maddi refah yanında manevi değerler, ahlak ve bilgelik ile de ilişkilendirilir. İnançlarımız, yüksek öğrenim, yurt dışı ve kişisel gelişimimiz ile ilgili konular da Jüpiter’in etki alanında bulunur. 

Jüpiter’in yöneticisi olduğu Yay burcuna geçmesi bu sene hayatımızda köklü değişiklikler olabileceğine işaret ediyor. Yay’daki Jüpiter tüm gücünü kısıtlanmadan gösterebilecek ve bizlere birçok alanda şans dağıtıyor olacak. Kendimizi daha enerjik, daha gözü kara, daha harekete geçmeye hazır hissedeceğiz. Haksızlıklara karşı sesimiz daha fazla yükseliyor olacak. Kendi bildiğimiz yolda ilerlemek isteyecek, bizi yolumuzdan döndürmeye çalışanlara karşı tepkilerimizi göstermekten kaçınmayacağız. Yeni bir şeylere başlamak, kendimize yeni hedefler belirlemek, ümitsiz gibi görünen durumları kendi lehimize çevirmek için ideal bir dönemdeyiz. Elimizi attığımız her konuda derinlere inmek isteyecek, yeni şeyler öğrenmek, yeni deneyimler kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İyimserliğimiz ve farkındalığımız artacak, sınırlarımızı zorlamaktan çekinmeyeceğiz.

Ancak Jüpiter’in, özellikle yönettiği Yay burcunda ilerlerken abartma, aşırıya kaçma, kendi doğrularımıza tutunup, başkalarının fikirlerini küçümseme ya da başkalarını yargılama gibi negatif özellikler kazandırabileceğini de hatırlamamız gerekiyor. Kararsızlık ve şansımıza aşırı güvenmek de bu dönemde bizi zorlayabilir. Özellikle Jüpiter’in geri hareket yapacağı 10 Nisan – 11 Ağustos tarihleri arasında, bu konulara çok dikkat etmemiz ve adımlarımızı çok dikkatli atmamız gerekiyor. Abartılı tavırlar, yüksek perdeden tepkiler hem bizim hem karşımızdaki kişilerin canını yakabilir. Sonra pişman olacağımız durumlara yol açabilir. Elimizdekiyle yetinmeyip, daha fazlasını hedeflerken, büyük kayıplar yaşayabiliriz.

Jüpiter 13 Ocak, 16 Haziran ve 21 Eylül tarihlerinde Balık burcunda bulunan Neptün ile kare açı yapacak. Bu açılar, bizim ayaklarımızın yerden kesilmesine, gerçeklikten iyice uzaklaşmamıza ve hatalı yargılara varmamıza sebep olabilir. Finansal konularda spekülatif yatırım araçlarından uzak durmalı, ilişkilerde temkinli davranmaya gayret etmeliyiz. Bir koyup beş alacağımızı düşündüğümüz projelerimiz büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Öte yandan Yay burcundaki Jüpiter’in ülkemize özellikle istihdam ile ilgili konularda şans getirebileceğini söyleyebiliriz. Sağlık hizmetlerinde yeni girişimler, iyileştirme çalışmaları yapılabilir.