Mars- Plüton retrosunun dik açısı ile yaratacağı güç çekişmelerine, toplumsal sorunlara ile anlaşmazlıkların enerjimizde sıkıntı yaratacağını ve sorunlara açık olarak maruz kaldığımızı göstermektedir. 

Bize enerjisel olaarak huzursuzluk veren yer ve mekanlardan uzak durmalıyız. Enerjimizi zaman zaman doğru kullanarak kontrol altına almalıyız. Agresif, depresif, olumsuz etki edebilecek defansif durumlara karşı kendimizi korumalı ve dikkatli olmalıyız. Haklı olduğumuzu sandığımız konularda agresif tavır takınarak gruplara, olacak olan gelişemlere karşı sert tavır ve agresif tutum izlermek yerine sakin kalmalıyız ve rasyonel (akılcı), davranmalıyız. Tüm dünyanın karşımızda olduğu algısı ile düşünebiliriz ancak bu durum şiddete, kavgaya, terörimize, fanatik eylemlere ve doğal afetlere neden olabilir. 

Başkalarının yaptığı olumsuz ve acımasız tavırlarına kurban olma olasılığı artarken, şiddet ve taciz olayları gibi durumları bu hafta daha çok yaşabiliriz. Merkürdeki gerilemeyi hesaba katarken, bazı durum ve gelişmeleri kafamıza takılması, ve bizi öfke hapsine alma olsalığı büyük olasılıla yaşacağımız bir durum olarak gözüküyor. Enerjimizi ve içsel gücümüzü daha çok yakın ilişkilerimize aktarırken içsel olarak yaşacağımız olumsuz gerginlikliklere kulak vermeliyiz.

Çevremizde yaşanması mutmel olayaları, kendimiz yaşıyormuş gibi yaşayıp, ona göre olup bitenlere karşı duyaralı olamamız gerekir. Bu etkiler haftasonuna kadar etkili olup, yüksek enerjili pozitif kişilerden alacağımız etkili desteklerle kafamızdaki planlarda uzun ve kalıcı adımlar atabiliriz. Bu hafta, enerjimizi doğru kullanacağımız, sorunlardan, sıkıntılardan uzak durucağımız, bir hafta geçirmenizi temenni ederim.