Numeroloji, kainattaki matematiksel düzen ve sayıların insan kişiliği, yetenekleri, aşk hayatı, kariyeri ve kişinin hayatında karşılaşacağı olaylara etkilerinin yorumlanmasıdır. Numerolojiye göre doğduğumuz yerin koordinatları, ismimizin harflerinin sayıları, doğum tarihimizin rakamları yaşamımız boyunca gizli bir şifre gibi hayatımızı şekillendirici rol oynamaktadır.

​Kainatta inanılmaz bir matematiksel düzen görülmektedir. Yediğimiz yiyeceklerin kalorik değerinden, Dünya ve Güneş sistemi çevresindeki gezegen ve yıldızlara kadar farkında olmasak da her birimiz her gün bu matematiksel düzenin ve kozmik planın bir parçası olmaktayız. Bir bebeğin doğum anı bile sayısal ve astrolojik değerlerin etkisi altındadır. Her bebek dünyaya belli bir koordinatta, belli bir zaman diliminde, belli yıldız, gezegen ve sayıların etkisi altında gelmektedir. Kişiliğimiz ve hayatımız ismimizden, sayılardan ve bu gezegenlerden aldığımız etkilerin karışımından etkilenmektedir. Bu sayısal veriler ve gezegen etkileri o bebeğin hayatında önemli ölçüde etkide bulunacaktır ve bu verilere dayanılarak bebeğin kişiliği, hayatı ve belli yaş aralıklarında karşılaşacağı olası durumlar hakkında bilgi vermek mümkündür.

Harfler ve sayılar oluşumun kozmik enerji kodlarıdır. Kozmik Numeroloji bu kodları anlamamızı, ölçmemizi ve yorumlamamızı ve buna bağlı olarak hayata dair atmamız gereken adımları atmamızı sağlar. Kozmik Numerolojinin özü reenkarnasyon ve tanrısal enerjinin dönüşümüdür. Reenkasnasyonun özündeki düşünce ise ruhun her hayatta hangi tecrübelerle karşılaşacağını kendisinin seçtiğidir. Bu anlayışa göre ruh yaşadığı bir hayatta tamamlayamadıklarıyla bir sonraki hayatında tekrar karşılaşacaktır. Ruh yeni bedenine sıfır hafıza ile başlar ve daha önceki hayatlarında yaşadıklarını unutur fakat öğrendikleri ve yetenekleri bilinçaltının en gizli yerlerinde saklıdır. Doğuştan yetenekli olduğumuz herşey bir önceki hayatımızda öğrendiklerimiz ve ustalaştıklarımızdır.

Numeroloji yer altı dünyası, bilinçaltı ve manevi dünya ile bağlantılı ilimlerdendir. Her sayı insan vücudunda bir organın, astrolojide bir gezegenin, Tarotta bir kartın yöneticisidir. Sayılar ve harflere karşılık gelen sayısal değerler esasında karşılaştığımız potansiyel gerçeklere denk gelir. Ben bu sayfada Tarotta işimize bu kadarı yarayacağı için sadece 0 ile 21 arası sayılar hakkında bilgi vereceğim fakat şunun mutlaka bilinmesi gerekmektedir ki Numeroloji çok daha derin bir ilimdir ve benim 0-21 arası vereceğim bu bilgiler Numeroloji diyarına sadece bir anahtar deliğinden bakmak kadar küçük kapsamlıdır. Bu alanda ilerlemek isteyenlerin çok çalışması gerekmektedir.

1 ile 9 arası tüm rakamlar ana frekans olarak kabul edilirler ve tüm sayıların özleridir. 1-9 arası her rakamın da kişilik özellikleri vardır ve insan kişiliğinde hangi sayı ağır basıyor ise bu sayının özellikleri o kişide de baskındır. Sıfır sayı olarak kabul edilmemektedir ve sadece bir boşluk ya da hiç simgesi ve etkisiz elemandır. Herhangi bir sayı rakamları toplamları 1 ile 9 arası öz sayısı bulunabilir. Tüm sayılar bu sayılardan türemektedir ve tüm sayıların babası yani Adem kabul edilen sayı 1 anne sayı ise Havva kabul edilen 2’dir. 1 Ademdir çünkü Allah önce erkeği ikinci olarak kadını yaratmıştır. Numeroloji aynı zamanda 1 ile 12 arasını insan hayatı ve yaşam süreçleri olarak kabul eder. Tıpkı duvar saatindeki 12 sayı gibi 1 ile başlayan gün nasıl 12’de son buluyorsa Numeroloji de insan hayatının başlangıcı olarak 1’i sonu olarak 12’yi kabul eder. Bu yüzden sıfır bebeğin ana rahmine düşmesinden öncesi iken 12 hayatın son sürecidir. 13 ise bir bitmiş hayatın sonrasının temsilcisi yani bazen ölümün simgesi olabilir. Bu yüzden uğursuz sayı olarak kabul edilebilir. 13’ün temsil ettiği ölüm bazen insan bedeninin ölümü değil bir şirketin iflası ya da bir sayfanın bir daha açılmamak üzere kapanmasını da simgeleyebilir.

Numerolojide her sayı bir yaşam enerjisini ve yaşama bakış açısını, Zodyakta bir burcu ve insan vücudunda bir organı yönetir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

​Sayılar ve yaşam enerjisi

​1.Yaratıcılık - Özgüven -Liderlik
2.Denge - İşbirliği - harmoni
3.Büyüme - Gelişme – Bolluk - Bereket
4.İlerleme – Düzen kurulumu - Disiplin
5.Özgürlük - Bağımsızlık – Kabuğundan çıkma
6.Vizyon – kabul etme - Aşk - Aile - cemaat
7.Güven - tinsellik
8.Güçlenme - Bolluk - İlerleme
9.Doruğa ulaşma - başarı
10.Hediye alma, enerji yenileme

Sayılar, Burçlar ve organları

1.Koç: Kafa, beyin
2.Boğa: Boyun, boğaz
3.İkizler: Eller, kollar, parmaklar
4.Yengeç: Göğüs kafesi, göğüsler
5.Aslan: Kalp, sırt
6.Başak: Sindirim sistemi, sinir sistemi
7.Terazi: Böbrekleri bel bölgesi
8.Akrep: Cinsel organ
9.Yay: Üst bacaklar
10.Oğlak: Dizler, dirsekler
11.Kova: Alt bacaklar, baldırlar
12.Balık: Ayaklar