Bundan bir önceki yazımızda, rüyanın ne olduğunu, haberci rüyanın ne olduğunu nasıl oluştuğunu detaylı bir şekilde anlatmışdım. Bu blog yazımda ise gelecekten rüya ile haber almak mümkün mü? Mümkünse nasıl ala biliriz ? Rüya görüyorum fakat hemen unutuyorum. Ya da hiç rüya görmüyorum.. gibi sorulara yanıt olmaya çalılaşacağım.

Rüyaların bize kesinlikle tanrısal bir hediye olduğunu tekrar olarak belirtiyorum. REM dışı rüyalar insanoğlunun hayatında kesinlikle müthiş birşey. Fakat bu müthiş olayın farkında olan kişi sayısı ne yazık ki çok az. Dilerim ki rüyaların kudretini ve sihrini hayatınıza katabilenlerden olursunuz. Gelecekde yaşayabilceğiniz olumlu Ya da olumsuz olay döngülerinden haberdar ola bilir, uyarıları ve simgeleri anlarsanız belkide hayatınızın yönünü dahi değişe bilirsiniz. Peki bu haberci rüyaları nasıl görürüz? Bunu bilinçli (isteyerek) bir şekilde görmemiz mümkün mü? Herhangi bir ritüel/dua ile haberci rüyalar görüle bilir mi? Ve en önemlisi haberci rüyaları diğer rüyalardan nasıl ayırırız?

"İlk olarak en önemli sorudan başlayarak sıra ile hepsine cevap vereceğim."

Haberci rüyaları diğer rüyalarımızdan nasıl ayırırız?

Bu ayrımı ilk olarak Ay fazıyla yapabilirsiniz. Ay fazını/dolunay fazı olarakta düşünebilirsiniz. Dolunay fazı döngüsünde +3, -3 günleri etrafında gördüğünüz rüyalar haberci rüya niteliği taşır.Bu zaman diliminde neredeyse görülen her rüya haberci rüya sayılabilecek nitelikte olur.Genelde bu zaman döngüsünde görülen rüyalar daha çok negatif sayıla bilecek rüyalar gibi değerlendirilsede işin özü biraz farklı . Bu rüya olumsuz, sıkıntılı bir rüya ise size doğru bir olayın geldiğine delalet eder. Dolunay demek sadece olumsuz rüyaları görmek demek değildir elbette. Ama aynı zamanda etrafınızda dönen, duymadığınız, bilmediğiniz dedikoduları, sıkıntıları rüya aracılığıyla mesaj alabileceğiniz anlamına da gelir. Yeniay gününde gördüğünüz rüyalardan ziyade Yeniay gününden önceki ve sonraki üçer günde gördüğünüz rüyalar ise yeniliğe açılır. Yemi oluşacak olayları durumları ve kişileri haberdar eder. Hayatınıza dair sabırsızlık gösterdiğiniz konular varsa muhakkak bunlarla ilgili mesajlar alırsınız. Şunu belirtmek gerekir ki, Yeniaylarda daha çok geleceğe dair haberci rüyalar görülür. Dolayısıyla rüyayı ne zaman gördüğünüzü ve Ay’ın fazını göz önünde bulundurursanız rüyaları hayatınıza daha iyi yönde rehber tutarsınız.

Herhangi bir ritüel ve Ya dua ile haberci rüya görüle bilir mi?

Bununla ilgili bir çok ritüel ve dualar mevcuttur. Hepsini ayrı ayrı blog yazılarında anlatmayı planlıyorum. Çünkü bu denli hayatımıza yön ve ışık verebilecek rüyaları bilinçli şekilde görmemiz çok zor ve ya imkansız değil ama azıcık detaylı. Bu yüzdendir ki bu detayli anlatım biçinin her birini farklı yazılarda anlatacağım :))

Haberci rüyaların dinde yeri nedir diye sorarsakta;

Bütün semavi dinlerde haberci rüya vardır. Ama özellikle İslam dinine baktığımızda bu tarz rüyalsra daha fazla önem ve yer verildiğini görürüz.  Mesala Kur’an-ı Kerim’de rüya

Rüya, vahyin bir çeşidirir diyor. Ve vahy”in yaşadığımız evren kadar gerçekci olduğu söylenir Görülmeyen âlemlerin” inkar edilemez delili de denir hatta rüyalarımıza.

Rüya hayatımızın bir parçasıdır, aynı zamanda bilinmezidir.

Rüya hayatımızın bir parçası olduğuna göre, o halde rüya hakkında sağlıklı bilgiler edinmek rüyanın ışığınl kullanmak mecburiyetindeyiz..